top of page

Ny sesong av "Et bedre skole-Norge"


Hei der, fantastiske lesere og lyttere av "Et bedre Skole-Norge"! Det er Øyvind Børven her, den rappende rektoren, og jeg er utrolig spent på å ønske deg velkommen til en helt ny sesong av podkasten som har blitt vår felles inspirasjonskilde. Før sommeren var jeg sliten og vurderte å gi meg, men nå har jeg kommet frem til at jeg helle skal gi mer gass enn noen gang!


Først og fremst, tusen takk for at du har vært en del av denne fantastiske reisen så langt. Det er virkelig dere, våre dedikerte lyttere, som har gjort "Et bedre Skole-Norge" til det det er i dag. Og nå er tiden kommet for en ny sesong fylt med enda mer innsikt, inspirasjon og spennende samtaler.


Sniktitt på sesongen

La meg gi deg en liten sniktitt på hva du kan forvente deg i den kommende sesongen. Vi har jobbet hardt med å bringe inn gjester som virkelig vil inspirere og utfordre deg som lærer og skoleleder. Du vil få høre historien om hvordan to skoleledere, Susanne Normann og Lillemor Bergquist snudde en av Sveriges "versting-skoler". Hvordan gjorde de det? Lytt og lær, episoden kommer 30. august kl. 12.00, og gjestes også av den legendariske svenske rapperen Ken Ring som har et par kontroversielle meninger om lærere og skole!


Vi vil også dykke dypere inn i temaer som sosial utjevning via lærerstyrt undervisning. Gjennom samtale med eksperten som Jørgen Moltubakk, som har skrevet om smidig Gnistrende Undervisning, får vi vite litt om hvordan man kan snu en vanskelig klasse. Helle Rambøl Hansen, Danmarks mobbeforsker, vil forklare hva Fellesskapende didaktikk er, og hvordan vi kan skape en bedre læringskultur som inkluderer hele fellesskapet. Selma Therese Lyng, forfatter og forsker ved OsloMet, kommer også innom og forklarer hva som kjennetegner skoler med høy trivsel og høye læringsresultater fra vår kontekst.


Snart vil Kapittel 9A være historie da den vil bli avløst av Kapittel 12-4 i ny Opplæringslov. Hva innebærer det? Vi vil også snakke mer om verdier, kjønnsteori og om at det kanskje er en god ting at mange vil ha "alt mulig" inn i skolen. Er skolen samfunnets fremtidige problemløser? Hvordan bør vi i så fall forholde oss til det?

Denne sesongen handler om deg og din rolle i å forme fremtiden for skole-Norge. Vi vil gi deg verktøy, inspirasjon og ideer til å gjøre en positiv forskjell. Sammen kan vi løfte skole-Norge til nye høyder og skape en læringsarena som virkelig gjør en forskjell for våre elever.


Så nå er spørsmålet: Er du klar for en nyskapende sesong av "Et bedre Skole-Norge"? Jeg håper virkelig det! Husk å abonnere på podkasten og følge med på oppdateringene. Jeg kan love deg at denne sesongen vil være full av øyeblikk som inspirerer, utfordrer og får deg til å tenke nytt.


Takk for at du er med oss på denne fantastiske reisen. Sammen kan vi skape en bedre skole for våre elever og forme fremtiden. Jeg gleder meg utrolig mye til å dele denne sesongen med deg. Så la oss komme i gang med å skape en positiv forandring, en episode av gangen!Med engasjement for et bedre skole-Norge,Øyvind Børven,

Den Rappende Rektoren
46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

תגובות


bottom of page