top of page

En ny Skole-podcast!

Oppdatert: 3. feb. 2021


Rap-rektoren, Øyvind Børven, er meg. Jeg har savnet suksesshistoriene fra Skole-Norge, oppdatert forskning, praktiske verktøy til undervisningen og en felles plattform hvor hele profesjonen kan møtes og reflektere. Derfor har jeg lagd denne podcast-serien som jeg drifter i egen regi.


I "Et Bedre Skole-Norge" samles forskere, lærere, lærerstudenter, elever og politikere. Det drivende spørsmålet i hver episode er «Hvordan kan vi gjøre Skole-Norge bedre?» Visjonen er å finne ut hvordan vi sammen kan skape verdens beste skole. Norges viktigste ressurs i fremtiden er som vi vet ikke olja, men våre barn og unge.


Jeg har vært rektor i seks år, og skolen jeg jobber på har høyest gjennomføring i Viken og Oslo. Skolen heter Akademiet Videregående skole Fredrikstad, og er en friskole. Jeg forklarer den høye gjennomføringen med en bevisst innsats av svært bevisste lærere over flere år. En bevisst og tydelig struktur på oppfølging av elever i faresonen har nok også hatt en del å si. Tallene for gjennomføring kan man lese ut fra Skolebidragsindikatorene til Udir (vi ligger 9,22 % over forventet resultat - legg merke til at det er prosentpoeng i indikatorene). Det hender at bedrifter og skoler leverer strålende resultater på tross av lederne sine. Innimellom hender det imidlertid at lederne medvirker til gode resultater, og jeg håper det er tilfelle ved vår skole.


Hva vil podcasten inneholde? Jo, praktiske verktøy du kan bruke i undervisninga, suksesshistorier fra felten, det siste innen forskning og mye, mye mer blir delt. Forskere, praktikere, politikere, lærerstudenter og elever kommer innom, og deler de praktiske verktøyene du trenger for å skape fantastiske skoleopplevelser for elevene.


Første slipp er onsdag 10. februar. Da slippes de første fem episodene, slik at du kan få et inntrykk av podcasten. Gjester i første episode blir blant annet Guri Melby, Thomas Nordahl, Simon Malkenes med flere.


Etter første slipp 10. februar, vil det bli sluppet en episode i uka frem til midten av juni (unntatt i ferier). Mer info om de første episodene kommer i løpet av de neste dagene.


598 visninger3 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

3 Comments


Gleder meg 🌷

Like

Ser frem til å høre og oppleve :)

Like

Lykke til med prosjektet, Øyvind - har tyvlyttet litt synes det var meget bra - gleder meg til mer.

Like
bottom of page